Onze werkwijze

  •  
  •   Hoe werkt het?
Hoe het werkt in snelle en simpele stappen
  • Snel je aanvraag indienen Op deze site kan je snel een kredietaanvraag indienen. Een goede voorbereiding is van belang. Links naar sites met een checklist en stappenplan kunnen helpen bij het opstellen van je ondernemingsplan.
  • Wij nemen je aanvraag door De Intakecommissie ontvangt je aanvraag en neemt deze grondig door. Als onvoldoende aandacht is besteed aan een goede aanvraag, kan deze direct terzijde worden geschoven. Als de aanvraag kansrijk lijkt en nog kleine dingen ontbreken, gaan we met je in gesprek. Je hoort sowieso snel van ons.
  • Samen sparren en aanvullen Nadat de Intakecommissie samen met jou de aanvraag heeft doorgenomen en jij je aanvraag hebt gecompleteerd, beoordeelt de Kredietcommissie de aanvraag met name op financiĆ«le en juridische aspecten. Zij komen met een finaal oordeel of krediet aan je wordt verstrekt.
  • Overeenkomst en krediet Bij een overeenkomst wordt de kredietnemer lid van Naoberkrediet. Je ontvangt een kredietofferte, de leningovereenkomst en de akte zakelijke zekerheden, waaronder mogelijk ook een te vestigen hypotheek. Na ondertekening van alle stukken, wordt het kredietbedrag aan je overgemaakt.
  • Je coach helpt je We stellen een ervaren coach aan je voor waarvan we denken dat die bij jou en jouw business past. Hij/zij is jouw sparringspartner en klankbord, maar gaat niet op jouw stoel zitten. Jij blijft verantwoordelijk voor je handelen en de genomen besluiten.
Naoberkrediet help
Helaas, nieuwe inschrijvingen zijn niet meer mogelijk...

Naoberkrediet heeft in de crisisjaren die nu achter ons liggen een aantal bedrijven door moeilijke tijden kunnen loodsen. Het gat dat tijdens deze crisisjaren door de banken in de markt was gelaten is inmiddels ingevuld. Naoberkrediet heeft daarom besloten geen nieuwe kredietaanvragen meer te honoreren, maar kredietnemers te verwijzen naar de overige reguliere kredietverschaffers.

Van aanvraag tot kredietverstrekking

De kredietnemer dient op basis van een ondernemersplan een aanvraag in. Binnen enkele dagen volgt vervolgens contact met je opgenomen. Dit plan wordt beoordeeld door de Intakecommissie, bestaande uit ervaren kredietadviseurs en ondernemers van Naoberkrediet. Vervolgens wordt de complete aanvraag voorgelegd aan de kredietcommissie bestaande uit financieel experts van Naoberkrediet. Na fiat van deze commissie vindt kredietverstrekking door het bestuur plaats en volgt toewijzing van een coach.

Rente en lidmaatschap

Een krediet wordt verstrekt tegen een rentepercentage dat afhankelijk is van het risicoprofiel dat Naoberkrediet vaststelt. Na formele overeenstemming over de kredietverstrekking, wordt de kredietnemer lid van Naoberkrediet. Hiertoe wordt ten minste één B-certificaat van € 1.000,- aangekocht, plus een eenmalig entreegeld van € 125,- en vijf maal een jaarcontributievan € 25,-