Over Naoberkrediet 2.0

 •  
 •   Over ons

Waarom kies je voor Naoberkrediet 2.0?

Naoberkrediet 2.0 heeft als doel om bij te dragen aan  het behoud en uitbreiding van werkgelegenheid in de Achterhoek. Naoberkrediet 2.0 heeft geen winstoogmerk en is volledig onafhankelijk. Financieringsaanvragen worden afgestemd op de behoefte van de ondernemer en worden niet geleid door producten van aanbieders. Naoberkrediet wordt financieel ondersteund door 8RHK ambassadeurs en de provincie Gelderland.

Over Naoberkrediet 2.0

Naoberkrediet is een coöperatieve vereniging. Leden zijn (ex-)ondernemers die gevestigd zijn in de Achterhoek. Zij wonen en werken in de Achterhoek en dragen de Achterhoek een warm hart toe. Ze zijn ervan overtuigd dat ondernemers een cruciale rol spelen in het economische ecosysteem van de Achterhoek. Het bestuur van Naoberkrediet bestaat uit vrijwilligers die hun expertise graag inzetten met hetzelfde doel: de Achterhoek (economisch) vooruit helpen!

Ondernemers uit de regio hebben Naoberkrediet opgericht naar aanleiding van de financiële crisis in de periode 2008-2010. Onze toenmalige voorzitter Toon Lepoutre heeft op inspirerende en daadkrachtige wijze leiding gegeven aan de start en uitbouw van Naoberkrediet. Tot aan 2015 heeft Naoberkrediet een aantal bedrijven financieel ondersteund, waarbij ongeveer 250 arbeidsplaatsen behouden zijn gebleven voor de Achterhoek. Nu de coronacrisis het bedrijfsleven weer voor grote uitdagingen stelt, hebben zij Naoberkrediet een herstart gegeven met steun van Achterhoek Ambassadeurs en de provincie Gelderland. Waar in 2008-2015 Naoberkrediet kredieten verzorgde, is nu scope veranderd naar kennis, advies en coaching rondom financieren.

Projectleider Hans Goorhuis

Al vele jaren ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening. Mijn carrière startte ik bij de ING Bank en ik heb als directeur leiding gegeven aan twee lokale Rabobanken. Vervolgens ben ik partner geweest bij Taurus Corporate Finance in Eibergen en Deventer. Momenteel ben ik actief als commissaris bij het Regionaal Bedrijvenpark Laarberg en bij Zorgcombinatie Marga Klompé. Ik woon in Groenlo en stel mijn expertise graag beschikbaar voor het MKB-bedrijfsleven in de Achterhoek, want ik wil heel graag dat het met de Achterhoekse ondernemers en daarmee ook de Achterhoekse economie goed gaat!

 • Hans Goorhuis Projectleider
  • Mijn LinkedIn
Bestuur
 • Jan Paul Kiefmann Voorzitter Dagelijks Bestuur

  Achterhoekse ondernemer, 20+ jaar eigenaar van 4 bouwgerelateerde bedrijven. Nu partner bij Claassen Moolenbeek & Partners, bedrijfsadviseurs. Bestuurlijk actief waaronder voorzitter VNO-NCW Achterhoek 2013-2016.

 • Frank Maarsingh Penningmeester Dagelijks Bestuur

  Registeraccountant, directeur bij het Achterhoekse accountantskantoor Bonsen en Reuling.

 • Arjan van Unnik Secretaris Dagelijks Bestuur

  Meer dan 30 jaar international business ervaring met wereldwijde verantwoordelijkheid bij o.a. Shell.

 • Tian Herstel Juridische Zaken Dagelijks Bestuur

  Advocaat en managing partner van JPR Advocaten Coöperatief U.A. met meer dan 20 jaar ervaring in het (Achterhoekse) ondernemingsrecht.

 • Gerben Hilboldt Manager Coaching Dagelijks bestuur

  Entrepreneur met een technische achtergrond, focus op strategie, organisatie, business development en nieuwe technologieën en meer dan 25 jaar ervaring in de internationale Automotive industrie waarvan 20 jaar als eigen ondernemer.

 • Wim Berkelder Algemeen bestuurslid

  Oud ondernemer in industriële bedrijven.

 • Ton ten Have Algemeen bestuurslid

  Ervaren ondernemer strategie en organisatie, adviseur in groot- en detailhandel o.a. Ahold en HEMA, betrokken Achterhoeker van huis uit.

 • Remko ten Brinke Marketing en communicatie

  Ondernemer met hart voor de Achterhoek, helpt organisaties met hun positionering, profilering en marketingcommunicatie.